/  PRODUKTI  /

KARTUPEĻU CIETE

"ALOJA-STARKELSEN” blakus iecienītajai kartupeļu cietei zilajās paciņās, no 2008. gada ražo arī bioloģisko kartupeļu cieti no bioloģiski audzētiem kartupeļiem. Šī ciete ir pieejama 400 g iepakojumā zaļas krāsas kastītēs.

SAUSĀS ŽELEJAS

"ALOJA-STARKELSEN" piedāvā septiņu dažādu garšu sausos maisījumus želejas pagatavošanai.  Kad želeja ir sastingusi, tā ir gatava pasniegšanai.


SAUSIE ĶĪSEĻI

"ALOJA-STARKELSEN" piedāvā piecu dažādu garšu sausos maisījumus kīseļa pagatavošanai 200g iepakojumā.



Svarīgi zināt

Alojas želejas var izmantot kā atsevišķu saldo ēdienu, pagatavošanas procesā var pievienot augļus un ogas (jāizvairās no svaigiem ananāsiem un kivi, jo tie neļaus želejai sastingt), var veidot daudz slāņu želejas, var dekorēt kūkas un tortes, kā arī var ļaut vaļu fantāzijai izmantojot dažās formas traukus, jo želejai piemīt brinišķiga īpašība, sastingstot saglabāt tā trauka formu, kurā tā tika ielieta.

/ NODERĪGI PADOMI /

1. Garšīga un iecienīta ir želeja ar svaigiem vai konservētiem augļiem un ogām, ko atkarībā no lieluma un savas ieceres var pievienot veselus vai sagriezt gabaliņos. Želeju var izvēlēties ar tādu pašu garšu un krāsu kā augļiem vai arī atšķirīgu.


2. Jāatceras, ka želejā neliek svaigus kivi, ananasus, vīģes, guavas, papaijas un ingveru, jo tie satur fermentu bromelaīnu, kas liek želatīnam zaudēt sarecēšanas spēju. Šos augļus var izmantot vārītus vai konservētus.


3. Želatīna maisījumu nedrīkst uzvārīt, lai tas nezaudētu savu spēju sarecēt un nerastos nepatīkama piegarša.


4. Vislabāk darboties ar sagatavoto želejas masu, kad tā jau atdzisusi, bet vēl nav sākusi sastingt – tad želejas virsma izveidojas līdzena un glīta.


5. Ja iecerēts ar želeju pārliet torti, kura pārziesta ar krēmu, kā arī desertus no putukrējuma, biezpiena, jogurta un citiem piena produktiem, tie iepriekš jāatdzesē ledusskapī un pēc pārliešanas ar želeju tūlīt jāatliek atpakaļ.


6. Lai pagatavotu kārtainu želeju, lielā veidnē vai porciju veidnītēs vispirms ielej vienu želejas veidu, to liek ledusskapī, lai sastingt, tad uzmanīgi lej virsū nākamo kārtu utt. Ja želeja ir pārāk karsta, kārtiņu robeža sanāk izplūdusi – parasti tas nav vēlams, bet dažkārt tiek darīts ar nolūku, jo izskatās interesanti.


7. Ja saldajā ēdienā paredzētas arī piena vai krējuma želejas starpkārtas, jārēķinās, ka to sastingšanai būs vajadzīgs aptuveni divas reizes ilgāks laiks.


8. Nonākot laika trūkumā, lai paātrinātu želejas sastingšanu, to var uz brīdi ielikt saldētavā.

/  RECEPTI /

Type text here

Type text here

aloja

RECEPTES AR KARTUPEĻU CIETI

RECEPTES AR ŽELEJU

MĀJAS KOTLETES


Sastāvdaļas:

liellopu gaļa, 250g cūkas gaļa, 150g Alojas kartupeļu ciete, 70g ūdens vai piens 1/5 glāzes, sīpoli 1-2, sāls, samalti melnie pipari, augu eļla


Pagatavošana: 

1. Gaļu sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā

2. Pievieno eļļā apceptus sīpolus un vēlreiz samaļ

3. Pēc tam pievieno ūdeni vai pienu, Alojas kartupeļu cieti, sāli, piparus un masu kārtīgi samīca

4. Ar mitrām rokām no masas izveido kotletes un liek cepties brūnas

APELSĪNU ŽELEJAS


Sastāvdaļas: Apelsīni, Alojas apelsīnu želeja
Pagatavošana:1. Apelsīnus pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem visu mīkstumu2. Mizas bļodiņas pielej ar apelsīnu želeju, liek ledusskapī, lai sastingst3. Katru sagriež 2–3 daļās, liek deserta šķīvīšos, klāt pasniedz saputotu saldo krējumu vai saldējumu 
Masai var pievienot arī izlobītu apelsīnu mīkstumu vai citus augļus un izmantot kādu citu želejas veidu, piemēram, kivi želeju. Tādā gadījumā bļodiņas pasniedz veselas, gar malām caur konditorejas uzgalīti izveido putukrējuma rotājumu josliņu.


BIEZPIENA SACEPUMS


Sastāvdaļas:Biezpiens (5%) 400g, Cukurs 4 ēdamkarotes, Olas 2gab, Sviests 100g, Alojas kartupeļu ciete 2 ēdamkarotes, Citronu sula 2 ēdamkarotes, Rozīnes 100g, Vaniļas cukurs 10g

Pagatavošana:1. Biezpienu ar ½ no cukura sajauc blenderī2. Pieliek 2 olu dzeltenumus3. Sviestu sarīvē at atlikušo cukuru, iemaisa biezpienā4. Pieliek Alojas kartupeļu cieti, rozīnes un saputotu olu baltumu5. Masu ielej formā un liek cepeškrāsnī cepties 200C temperatūrā 20 minūtes

ŽELEJAS GROZIŅI


Sastāvdaļas:Smilšu mīkla, Alojas dzērveņu želeja, Konservētu persiku pusītes, Saldais krējums, Cukurs, Želatīns,Svaigas dzērvenes.
Pagatavošana:1. Izvēlas nelielas, lēzenas groziņu veidnītes, tās piepilda ar smilšu mīklu, vidu nedaudz sadursta ar dakšiņu2. Liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā un izcep zeltaini brūnus groziņus. Izņem no veidnītēm, atdzesē3. Alojas dzērveņu želejas maisījumu izmaisa 400ml karstā ūdenī, lai izskūst, liek vēsā vietā ,lai atdziest4. Veidnītēs ieliek vairākas plānas persiku šķēlītes, pārlej ar želeju, kas jau sāk sarecēt, liek ledusskapī sastingt5. Rotā ar putukrējumu un dzērvenēm Ja želeja paliek pāri, to ielej trauciņā, liek sastingt, pēc tam griež gabaliņos un arī izmanto rotāšanai.

ALOJAS TRAUSLIE CEPUMI


Sastāvdaļas:Kviešu milti 500g, Cukurs 300g, Alojas kartupeļu ciete 150g, Skābais krējums 150g, Sviests 150g
Pagatavošana:1. Vienmērīgi samīca visas mīklas sastāvdaļas2. No mīklas izveido stieni (~ 3 cm diametrā) un sagriež gabaliņos pa 1 cm3. No šiem gabaliņiem izveido ripiņas, kuras like uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru4. cep cepeškrāsnī 175 grādu temperature 15 minūtes 
Pirms likšanas cepeškrāsnī, vari dekorēt cepumu virspusi ar sēkliņām vai riekstiem.


ŽELEJU OLAS


Sastāvdaļas: Olas, Alojas želejas
Pagatavošana:
1. Ūdenī izšķīdināto Alojas želejas maisījumu var liet olas formas trauciņā vai arī vistas olas čaumalā. Olas resnajā galā izsit caurumu, saturu izlej bļodiņā, čaumalu rūpīgi izmazgā ar vārošu ūdeni un nožāvē 2. Sauso želejas maisījumu ieber 350 ml karsta ūdens un maisa, līdz želatīns izkusis3. Tad lej tukšajā olas čaumalā. Liek ledusskapī, lai sastingst4. Kad želeja sastingusi, noloba olas čaumalu un saldo našķi kārto uz šķīvja Izmēģini dažādu krāsu un garšu želejas, lai padarītu desertu daudzkrāsaināku!