/  PRODUKTI  /

ALOJAS KARTUPEĻU CIETE

"ALOJA-STARKELSEN" līdzās iecienītajai kartupeļu cietei zilajās paciņās no 2008. gada ražo arī bioloģisko kartupeļu cieti no bioloģiski audzētiem kartupeļiem. Šī ciete ir pieejama 400g iepakojumā zaļas krāsas kastītēs.

ALOJAS KARTUPEĻU CIETE

ALOJAS SAUSIE ĶĪSEĻI

"ALOJA-STARKELSEN" piedāvā piecu dažādu garšu sausos maisījumus kīseļa pagatavošanai 200g iepakojumā.

ALOJAS SAUSIE ĶĪSEĻI

ALOJAS SAUSĀS ŽELEJAS

"ALOJA-STARKELSEN" piedāvā septiņu dažādu garšu sausos maisījumus želejas pagatavošanai. Kad želeja ir sastingusi, tā ir gatava pasniegšanai.


Alojas želejas var izmantot kā atsevišķu saldo ēdienu, pagatavošanas procesā var pievienot augļus un ogas (jāizvairās no svaigiem ananāsiem un kivi, jo tie neļaus želejai sastingt), var veidot daudzslāņu želejas, var dekorēt kūkas un tortes, kā arī var ļaut vaļu fantāzijai, izmantojot dažādas formas traukus, jo želejai piemīt brīnišķīga īpašība sastingstot saglabāt tā trauka formu, kurā tā ir ielieta.


ALOJAS SAUSĀS ŽELEJAS

/ NODERĪGI PADOMI /

1. Garšīga un iecienīta ir želeja ar svaigiem vai konservētiem augļiem un ogām, ko, atkarībā no lieluma un savas ieceres, var pievienot veselus vai sagriezt gabaliņos. Želeju var izvēlēties ar tādu pašu garšu un krāsu kā augļiem vai arī atšķirīgu.


2. Jāatceras, ka želejā neliek svaigus kivi, ananāsus, vīģes, guavas, papaijas un ingveru, jo tie satur fermentu bromelaīnu, kas liek želatīnam zaudēt sarecēšanas spēju. Šos augļus var izmantot vārītus vai konservētus.


3. Želatīna maisījumu nedrīkst uzvārīt, lai tas nezaudētu savu spēju sarecēt un nerastos nepatīkama piegarša.


4. Vislabāk darboties ar sagatavotu želejas masu, kad tā jau atdzisusi, bet vēl nav sākusi sastingt – tad želejas virsma izveidojas līdzena un glīta.


5. Ja iecerēts ar želeju pārliet torti, kas pārziesta ar krēmu, kā arī desertus no putukrējuma, biezpiena, jogurta un citiem piena produktiem, tie iepriekš jāatdzesē ledusskapī un pēc pārliešanas ar želeju tūlīt jāliek atpakaļ.


6. Lai pagatavotu kārtainu želeju, lielā veidnē vai porciju veidnītēs vispirms ielej vienu želejas veidu, to liek ledusskapī, lai sastingst, tad uzmanīgi lej virsū nākamo kārtu utt. Ja želeja ir pārāk karsta, kārtiņu robeža sanāk izplūdusi – parasti tas nav vēlams, bet dažkārt tiek darīts ar nolūku, jo izskatās interesanti.


7. Ja saldajā ēdienā paredzētas arī piena vai krējuma želejas starpkārtas, jārēķinās, ka to sastingšanai būs vajadzīgs aptuveni divas reizes ilgāks laiks.


8. Nonākot laika trūkumā, lai paātrinātu želejas sastingšanu, to var uz brīdi ielikt saldētavā.

RECEPTES AR KARTUPEĻU CIETI

MĀJAS KOTLETES


Sastāvdaļas: liellopu gaļa, 250g cūkas gaļas, 150g Alojas kartupeļu cietes, 70g ūdens vai piens 1/5 glāzes, 1-2 sīpoli, sāls, samalti melnie pipari, augu eļļa.


Pagatavošana: 

1. Gaļu sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā. 

2. Pievieno eļļā apceptus sīpolus un vēlreiz samaļ.

3. Pēc tam pievieno ūdeni vai pienu, Alojas kartupeļu cieti, sāli, piparus un masu kārtīgi samīca.

4. Ar mitrām rokām no masas izveido kotletes un liek cepties, līdz tās ir brūnas.

MĀJAS KOTLETES AR KARTUPEĻU CIETI

ALOJAS TRAUSLIE CEPUMI


Sastāvdaļas: 500g kviešu miltu, 300g cukura, 150g Alojas kartupeļu cietes, 150g skābais krējuma, 150g sviesta


Pagatavošana:

1. Vienmērīgi samīca visas mīklas sastāvdaļas.

2. No mīklas izveido stieni (~ 3cm diametrā) un sagriež gabaliņos pa 1cm.

3. No šiem gabaliņiem izveido ripiņas, kuras liek uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.

4. Cep cepeškrāsnī 175 grādu temperatūrā 15 minūtes. 


Pirms likšanas cepeškrāsnī var dekorēt cepumu virspusi ar sēkliņām vai riekstiem.

ALOJAS TRAUSLIE CEPUMI

BIEZPIENA SACEPUMS


Sastāvdaļas: 400g biezpiena (5%), 4 ēdamkarotes cukura, 2 olas, 100g sviesta, 2 ēdamkarotes Alojas kartupeļu cietes, 2 ēdamkarotes citronu sulas, 100g rozīņu, 10g vaniļas cukura


Pagatavošana:

1. Biezpienu ar ½ no cukura sajauc blenderī.

2. Pieliek 2 olu dzeltenumus.

3. Sviestu sarīvē ar atlikušo cukuru, iemaisa biezpienā.

4. Pieliek Alojas kartupeļu cieti, rozīnes un saputotu olu baltumu.

5. Masu ielej formā un liek cepeškrāsnī cepties 200C temperatūrā 20 minūtes.

BIEZPIENA SACEPUMS AR ALOJAS KARTUPEĻU CIETI

RECEPTES AR ŽELEJU

APELSĪNU ŽELEJAS


Sastāvdaļas:  apelsīni, Alojas apelsīnu želeja


Pagatavošana:

1. Apelsīnus pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem visu mīkstumu.

2. Mizas bļodiņas pielej ar apelsīnu želeju, liek ledusskapī, lai sastingst.

3. Katru sagriež 2–3 daļās, liek deserta šķīvīšos, klāt pasniedz saputotu saldo krējumu vai saldējumu.


Masai var pievienot arī izlobītu apelsīnu mīkstumu vai citus augļus un izmantot kādu citu želejas veidu, piemēram, kivi želeju. Tādā gadījumā bļodiņas pasniedz veselas, gar malām caur konditorejas uzgalīti izveido putukrējuma rotājumu josliņu.

APELSĪNU ŽELEJAS

ŽELEJAS GROZIŅI


Sastāvdaļas: smilšu mīkla, Alojas dzērveņu želeja, konservētu persiku pusītes, saldais krējums, cukurs, želatīns,

svaigas dzērvenes.


Pagatavošana:

1. Izvēlas nelielas, lēzenas groziņu veidnītes, tās piepilda ar smilšu mīklu, vidu nedaudz sadursta ar dakšiņu.

2. Liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā un izcep zeltaini brūnus groziņus. Izņem no veidnītēm, atdzesē.

3. Alojas dzērveņu želejas maisījumu iemaisa 400ml karstā ūdenī, lai izkūst, liek vēsā vietā, lai atdziest.

4. Veidnītēs ieliek vairākas plānas persiku šķēlītes, pārlej ar želeju, kas jau sāk sarecēt, liek ledusskapī sastingt.

5. Rotā ar putukrējumu un dzērvenēm. Ja želeja paliek pāri, to ielej trauciņā, liek sastingt, pēc tam griež gabaliņos un arī izmanto rotāšanai.

ŽELEJAS GROZIŅI

ŽELEJU OLAS


Sastāvdaļas:  olas, Alojas želejas


Pagatavošana:

1. Ūdenī izšķīdināto Alojas želejas maisījumu var liet olas formas trauciņā vai arī vistas olas čaumalā. Olas resnajā galā izsit caurumu, saturu izlej bļodiņā, čaumalu rūpīgi izmazgā ar vārošu ūdeni un izžāvē. 

2. Sauso želejas maisījumu ieber 350ml karsta ūdens un maisa, līdz želatīns izkusis.

3. Tad lej tukšajā olas čaumalā. Liek ledusskapī, lai sastingst.

4. Kad želeja sastingusi, noloba olas čaumalu un saldo našķi kārto uz šķīvja. Izmēģini dažādu krāsu un garšu želejas, lai padarītu desertu daudzkrāsaināku!

ŽELEJU OLAS